Overslaan naar inhoud

Federal Learning Account (FLA)

Innovatie in Beroepsopleiding via de FLA

De lancering van de Federal Learning Account (FLA) door de Belgische overheid markeert een belangrijke vooruitgang in het gecentraliseerde beheer van opleidingsrechten van werknemers. Sinds 1 april 2024 is de FLA een pijler geworden voor bedrijven in België. Zij hebben tot 1 december 2024 de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe richtlijnen en de overheid te voorzien van informatie over alle opleidingen die hun werknemers sinds 1 januari hebben gevolgd.

Dit initiatief verplicht werkgevers om opleidingsuren – zowel formeel als informeel – van hun medewerkers bij te werken op het FLA-platform. Werknemers profiteren dankzij de FLA van een transparante toegang tot hun opleidingskrediet voor het lopende jaar.

Metrilio en de Federal Learning Account: Een Kant-en-Klare Oplossing

Als actieve deelnemer aan het FLA-pilootproject biedt Metrilio, met 15 jaar ervaring in HR-softwarebeheer, een kant-en-klare oplossing die specifiek is afgestemd op de FLA. Deze oplossing is gebaseerd op drie fundamentele pijlers:

1 - Dagelijkse verzameling en registratie van de door uw medewerkers gevolgde trainingen 2 - Real-time interface met het FLA-platform van de overheid 3 - Continue verklaringen en updates van uw gegevens op het FLA-platform

Metrilio is ook gecertificeerd door de RSZ om uw FLA-aangiftes te beheren, waardoor u volledig wordt ontlast van administratieve taken, voor één of meerdere juridische structuren.

Met Metrilio zijn de actualisatie en overdracht van gegevens naar de Federal Learning Account al operationeel en geautomatiseerd!
Als u meer informatie wenst over hoe Metrilio u vanaf vandaag kan ondersteunen, nodigen wij u uit om een afspraak te maken.


Federal Learning Account
Schakel over naar de FLA-norm

Voldoe aan het Federal Learning Account met Metrilio

Met Metrilio hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw FLA verplichtingen!
Wij bieden u de tools en de nodige begeleiding voor een vlotte overgang naar het nieuwe FLA tijdperk.